Dudak Dolgusu

Sans titre (68)

Dudak Dolgusu Nedir

Dudak dolgusu, dolgun dudaklar elde etmek için dudak çizgisini belli eden ve hacim kazandırarak daha estetik bir görünüm oluşmasını sağlayan dolgu işlemidir. 1800’lü yılların başında ortaya çıkmaya başlayan dolgu işlemleri, ilk olarak analog yağdan yapılan dolgu maddelerinin tüberkülozlu hastaların yüzünde oluşan deformasyonu giderebilmek amacıyla kullanılmıştır. Yapılan işlemin iyileştirici ve estetik olarak görünümü oldukça başarılı olduğu kanıtlanmasının ardından daha ince, hassas bölgelerde kullanılmaya başlanmıştır. 1900’lü yıllara gelindiğinde ise dolgu işlemleri sadece iyileştirmek için değil, aynı zamanda dudaklara hacim vermek için ve estetik açıdan altın orana yakınlaştırmak için kullanmıştır.

Günümüze gelindiğinde ise teknolojik gelişmelerle dudak şekillerinin oluşturma imkanı arttı, kullanılan dolgu malzemelerin sağlıklı ve kalıcı olmasını sağladı. Böylelikle her daim hacimli, dolgun, sağlığa zarar vermeyen ve eriyen dolgu malzemeleri ile yüze uyumlu dudaklar yapılmaktadır.

Dudak Dolgusu Aşamaları Nelerdir?

Dudak estetik işleminde belli başlı bazı aşamalar bulunur. Bunlar;

  • Doktor konsültasyon işlemi
  • Yapılacak yerlerin kararlaştırılması
  • Dudağa kaç ml dolgu enjekte edileceğinin belirlenmesi
  • Lokal anestezi işlemi
  • Dolgunun enjekte edilmesi

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak estetiğinde, işlemin nasıl uygulanacağı ve dolgunun ne miktarda kullanılacağı yapılan konsültasyonun ardından doktor ile birlikte karar verilir. Dudak estetiği işlemini gerçekleştirebilmek için ilk olarak anestezik krem sürülerek, lokal anestezi etkisi oluşur. Bu anestezik kremi sayesinde iğne hissiyatı oluşmaz ve iğnesiz dudak dolgusu etkisi yaratır. Ardından doktorun uygun bulduğu, ince dudaklarda istenilen hacmi oluşturmak için hyaluronik asit veya juvaderm dolgusu enjekte edilir. Kişinin yüz hattı, ağız ve çene yapısına uygun olarak belirgin doğal dudak dolgusu elde edilir. İşlem, yaklaşık olarak 10 veya 15 dakika arasında sürmektedir.

İğnesiz Dudak Dolgu Nasıl Yapılır?

İğne gerektirmen işlemde hyaluron pen cihazı ile cildin altına yüksek basınç verilerek hızlı ve eşit bir şekilde dolgunun yayılması sağlanır. Bir saatte ortalama 800 km hızla 0.1 mm mikro açıklıklardan deri altına dolgu malzemesi aktarılır. Vücuda iğne değmediğinden herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. Hyaluron pen cihazı ile yapılan işlem ayın zamanda elmacık kemiklerinde, kırıklıklarda, ince dudaklarda dudak çizgisi belirginleştirmede başarılı olmaktadır.

Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Son yıllarda insan vücudunda kullanılan malzeme türleri cilde zarar vermeyen, vücutta herhangi bir deformasyona neden olmayan doğal yollara vücuda entegre olabilen malzemeler kullanılmaktadır. Kişiye özel olarak belirlenen, kişinin talep ettiği dudak şekli, dudak yapısı dikkate alınarak dolgu malzemeleri enjekte edilmektedir. Bu doğrultuda kullanılan dudak dolguları şunlardır;

  • Afrodit
  • Hera
  • Eros
  • Venüs

Afrodit

Adını Güzellik Tanrıçası olarak bilinen Afrodit’ten alan dolgu çeşidi, kişinin yüz simetrisine uygun olarak alt dudak ve üst dudağın orantılı halde hacim kazandırılmasıdır. Üst dudak dolgusunda üçte bir, alt dudak dolgu işleminde üçte iki olarak değerlendirilerek dolgunlaştırma işlemi yapılır. Dudak çizgisinin bulunduğu noktalara yapılan dolgu az iken, dudak gövdesi daha dolgun yapılır. Üst dudaktaki dolgu işleminde dışa doğru hafif taşma yapılır. Dudak botoksunda dudakların kıvrımları belirginleştirilerek gergin ve pürüzsüz hale getirilir.

Hera

Adını Evlilik Tanrıçası Hera’dan alan dolgu çeşidi, kişinin yüz yapısının dikkatte alınarak altına orana yakınlaştırılır. Üst dudağa 1 ml dudak dolgusu işlemi yapılırken, alt dudak şekline ise 3/2 oranında simetri dengesini oluşturacak şekilde dolgu işlemi yapılır. Dudak botoksunda alt dudağı daha dolgun gösterirken üst dudağın kıvrımını belirginleştirilir.

Eros

Russian lips olarak bilinen, adını Aşk Tanrısı Eros’tan alan dolgu çeşidi, üst dudak kenar dolgusu dışa doğru daha belirgin hale getirilmesini amaçlar. Kişi farkı görebilmek için tüm dolgu işlemlerinde dudak dolgusu öncesi ve sonrası dudak resmi çekimi yapılabilir.

Venüs

Alt dudak ve üst dudağı orantılı olarak dolgunlaştırma işlemidir. Dudak büyütme işleminde üst dudak yapısında dudak çizgisi kıvrımlı hale gelirken, alt dudak yapısının hacmi arttırılır. Diğer dolgu çeşitlerine göre sade ve doğal dudak dolgusu görünümü sağlamaktadır.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Dudak dolgusu öncesi ve sonrasında aspirin gibi ilaçların alımı durdurulmalıdır.
  • İşlem sonrasında 24 saat boyunca spor gibi aktiviteler yapılmamalı ve 2 saat dik bir pozisyonda olmaya dikkat edilmelidir.
  • Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı ve dudağa baskı herhangi bir peeling uygulanmamalıdır.
  • Enfeksiyon kapma riskini azaltabilmek amacıyla işlemden en az 2 gün sonra havuza girilmelidir.
  • Dudakta uçuk gibi açık bir yara işlemi var ise dolgu işlemi ertelenmeli ve açık yara kapandıktan sonra dolgu işlemi yapılmalıdır.
  • İşlemden sonra en az 4 saat yüz üstü uyulmamalıdır.
  • Ödem oluşumunu engelleyebilmek için aynı gün alkol tüketimi yapılmamalı ve ödemi azaltacak besinler tüketilmelidir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?

Kullanılan ml dolguya göre yapılan işlemin süresi kısalmakta veya uzamaktadır. Genel olarak dudak botoksu işlemi 10 ile 15 dakika arasında sürmektedir. Ardından kişi talep ettiği yüz simetrisine uygun dudak yapısına kavuşur.

Dudak Büyütme Egzersizleri Nelerdir?

Doğal bir etki oluşturabilmek ve doğal dudak büyütme yöntemlerinde bazı yüz yogası egzersizleri bulunmaktadır. Bunlar;

  • İlk olarak dudak büyütmek için dudak çevresi kaslarını çalıştıran emme hareketi yapılabilir. Bir kalemi dudakların ortasına yerleştirerek 5 tekrar 3 set halinde yapılabilir.
  • Dudak ve çene kasları kullanılarak dudakları buruna yakınlaştırma hareketi yapılabilir. Çene kaslarını güçlendirdiği gibi dudakların belirginliğini arttırır. 5 tekrar 3 set halinde yapılır.
  • Dudakları kocaman bir ‘O’ sesi çıkarır pozisyona getirilir. Burada yüz, yanak, dudak ve çene kasları çalışır. 5 saniye 3 tekrar şeklinde yapılır.
  • Dudakları belirginleştiren bir diğer dudak egzersizi ile dudakları büzme şeklidir. Dudakları öpücük atıyormuş şekline getirerek 5 saniye 3 tekrar halinde yapılabilir.
  • Ağzın içerisine hava doldurarak bir top misali bir yanaktan diğer yanağa gönderilir. Bu hareket dudak çevrisini ve dudak kenar çizgilerini belirleştirmeyi amaçlar. 10 saniye 5 tekrar halinde düzenli olarak yapıldığında etki etmektedir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Dudak dolgu kalıcılığı süresi enjekte edilen dolgu malzemesine göre değişmektedir. Ortalama olarak en az 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığı bulunmaktadır. Zamanla vücut tarafından yok olarak dudaklar eski haline gelir ancak çizgileri belirgin olarak kalmaktadır.

Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Dolgu işleminin ardından dudak şeklinin ve hacminin tam oturması ve ödemlerin geçmesi için belli bir ihtiyaç vardır. Bu durumda en az 10 gün arasında dudak dolgunluğunun ve şeklinin oturmaktadır.

Dolgu Sonrası Masaj Nasıl Yapılır?

Dolgu işleminin ardından dudaklarda sertlik meydana gelmektedir. Dolgunun dağılması ve sertliğin giderilmesi için bastırmadan masaj uygulanır. Kısa aralıklarla işlemin hemen ardından uzman doktor masaj işlemini gerçekleştirir. Ardından masaj uygulaması yapmaya gerek yoktur.

Dudak Dolgusu Acıyor Mu?

Vücuttaki en hassas ve en duyarlı bölgelerden biri dudaktır. Bu hassasiyeti giderebilmek için işleme başlamadan önce anestezik krem uygulanır ve böylelikle dudakta herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.

Dudak Dolgusu Şişlik Ne Zaman İner?

Yapılan dolgu işleminden sonra dudakta şişlik ve ödem oluşmaktadır. Dolgu sonrası şişlikler 2 veya 3 gün içerisinde kendiliğinden yok olmaktadır.

 

Dolgu Sonrası Morarma Ne Zaman Geçer?

Vücudun en hassas bölgelerinden biri olan dudak, dudak dolgusu morarması yapılan işlemin ardından, dudağın hassasiyet derecesine göre morarma oluşabilmektedir. Ancak bu görülen dudak dolgusu zararları olarak görülmemektedir, beklenilen bir yan etkidir ve en fazla 5 gün içerisinde kendiliğinden yok olmaktadır.

 

Dudak Dolgusu Sonrası Ne Zaman Ruj Sürülür?

Dudağa yapılan dolgu işleminin ardından en az 2 gün sonra dudaktaki ödem azaldıktan sonra ruj sürülmesi önerilmektedir. Dudak şeklinin oturması ve beklenilen belirginliğin oluşması için 2 gün beklemek doğru olacaktır.

Dolgu Ne Zaman Erir?

Yapılan dolgu işlemindeki malzemeye göre dolgunun erime süresi değişmektedir. Hyalüronik asit bazlı dolgularda 6 ay kadar iken, permalip kalıcı dudak dolgularının veya rus dudak dolgusunun kalıcılık süresi daha uzundur.

Dudak Dolgusu Nerede Yapılır?

Dolgu işlemleri kişinin sağlığına öden veren, vücuda uyumlu, enfeksiyon oluşturmayan ve estetik açıdan görünümü sağlayan yerler tercih edilmelidir. Bunun için estethica gibi herkesin ulaşmasını sağlayan, en iyi dudak dolgusu markaları kullanan ve her daim sağlığa önem veren tıp merkezleri tercih edilmelidir. Estethica Tıp Merkezi ise Levent ve Ataşehir şubeleriyle hem kişinin beklentilerini karşılıyor hem de yüz güldürecek sonuçların oluşmasını sağlıyor.

× Bize WhatsApp İle ulaşın